Publication - FOI/EIR release

Telephony and communication systems used by Accountant in Bankruptcy (AiB): FOI release

Published: 18 Dec 2019

Information request and response under the Freedom of Information (Scotland) Act 2002

Published:
18 Dec 2019
Telephony and communication systems used by Accountant in Bankruptcy (AiB): FOI release
FOI reference: FOI/19/02598
Date received: 28 Nov 2019
Date responded: 17 Dec 2019
Information requested

 

  • Please confirm the manufacturer of your telephony system(s) that are currently in place?
  • When was the installation date of your telephony equipment?
  • Who maintains your telephony system(s)?
  • Please confirm value of the initial project and value of annual support/maintenance services (in £)?
  • When is your contract renewal date?
  • Please confirm the manufacturer of your Contact centre system(s) that are currently in place?
  • When was the installation date of your contact centre infrastructure?
  • Who maintains your contact centre system(s)?
  • Please confirm value of the initial project and value of annual support/maintenance services (in £)?
  • How many contact centre employees/agents do you have?
  • When is your contract renewal date?
  • Do you use Unified Communications or Collaboration tools such as Microsoft Skype for Business/ Cisco/Avaya/Mitel? If yes, what tools are you currently using?
  • How many employees do you have overall within your organisation?
  • Who currently provides your calls and lines?
  • What is your current annual spend on calls and lines?
  • When is your contract renewal date?
  • Are you using SIP or ISDN?
  • Do you use a wide area network?
Response

The answers to your questions are as follows:

1. Please confirm the manufacturer of your telephony system(s) that are currently in place?
Answer: Mitel are the manufacturer.

2. When was the installation date of your telephony equipment?
Answer: It was installed in March 2017.

3. Who maintains your telephony system(s)?
Answer: Scottish Government

4. Please confirm value of the initial project and value of annual support/maintenance services (in £)?
Answer: £40k initial project costs with an annual cost of £10k.

5. When is your contract renewal date?
Answer: The contract is due for renewal in April 2020.

6. Please confirm the manufacturer of your Contact centre system(s) that are currently in place?
Answer: Mitel are the manufacturer.

7. When was the installation date of your contact centre infrastructure?
Answer: It was installed in March 2017.

8. Who maintains your contact centre system(s)?
Answer: Scottish Government.

9. Please confirm value of the initial project and value of annual support/maintenance services (in £)? 
Answer: £9.5k initial project costs with an annual cost of £200.

10. How many contact centre employees/agents do you have?
Answer: AiB have no contact centre employees or agents.

11. When is your contract renewal date?
Answer: The contract is due for renewal in April 2020.

12. Do you use Unified Communications or Collaboration tools such as Microsoft Skype for Business/ Cisco/Avaya/Mitel? If yes, what tools are you currently using?
Answer:  AIB use Mitel for fixed telephony and Skype for Business.

13. How many employees do you have overall within your organisation?

Answer: AiB has 130 employees as at 31st October 2019.

14. Who currently provides your calls and lines?
Answer: Gamma provides this service.

15. What is your current annual spend on calls and lines?
Answer: Calls average at £300 a year.  There are no line rental costs to Gamma.  AiB are currently  paying line rental costs to Vodafone, at a cost of £335, excluding VAT, per calendar month.

16. When is your contract renewal date?
Answer: The contract is due for renewal in March 2020.

17. Are you using SIP or ISDN?
Answer: AiB use SIP.

18. Do you use a wide area network?
Answer: Utilise SWAN is used by AiB.

About FOI

The Scottish Government is committed to publishing all information released in response to Freedom of Information requests. View all FOI responses at http://www.gov.scot/foi-responses.

Contact

Please quote the FOI reference
Central Enquiry Unit
Email: ceu@gov.scot
Phone: 0300 244 4000

The Scottish Government
St Andrews House
Regent Road
Edinburgh
EH1 3DG